PRODUKTA d.o.o.
MENU
WEB SHOP  Link
O nama
Lakirnice
Lakirni roboti
Oprema za pjeskarenje
Repromaterijal željezo
Lakirni pištolji i filteri
Profi usisavači
Kompresori
Ručni alati
Auto servisna oprema
Autopraonice
Oprema za kemijske
Strojevi za drvo
 RSS - Favorites
 English


Facebook
Welcome


 
 
Zahvaljujemo se cijenjenim kupcima na ukazanom povjerenju ..... Dear appreciated customer thank you for trust .... Zahvaljujemo se cijenjenim kupcima na ukazanom povjerenju

Sušare i parionice za drvo

 

Tehnički ured SECAL S.r.l. je  specijaliziran i u stanju je projektirati sušare  s minimalnim kapacitetom od 20 m3 do maksimum od 150/200 m3, po potrebi proizvod se može personalizirati kako bi bolje odgovarao potrebama kupaca. Sušara odnosno postrojenje i elektronski sistem mogu se ugraditi u vaš postojeći prostor.
 
SUŠARE ZA DRVO

Prolaznost zraka unutar sušare  zajamčena je zbog spiralnih reverzibilnih ventilatora, izvedena od nerđajućeg čelika i aluminija. Grijanje omogućuju orebreno ložište čiji potencijal ovisi od kubikaže sušare .
Promjena zraka unutar sušare dobiva se putem kanala s leptirastim ispusnim vratima i pomoćnim motorom; mogu biti raspoređena u dvije grupe (na donjem zidu ili u nadgradnji), iznad vratiju ili na krovu.


Konstrukcija je od čelika INOX AISI 304; zidovi su od izolacionih ploča sa orebrenim aluminijom s obje strane, a kao izolacija je kamena ili mineralna vuna.

Okvir vrata je od jake aluminijske strukture . Vrata su obložena neoprenom kako bi jamčili savršeno održavanje topline.  Prilikom otvaranja/zatvaranja vrata klize po gornjem klizaču.

 
 
 
 POSTROJENJA ZA ISPARAVANJE DRVA
 

Cilj isparavanja drva je da se putem pare mijenja prirodna boja drveta.

Vrši se na dva načina: direktno putem cijevi koje se nalaze unutar sušare ili indirektno koristeći paru proizvedenu od vode ili dijatermičkog ulja.

 
 
 
 SISTEMI ZA ZAGRIJAVANJE VODE
- od malih do velikih -
 

Bitna su stavka jer bez vrele vode nema ni sušenja ili parenja drva. Mogu biti na razlićito pogonsko gorivo: piljevina, plin ... Investicija u izgradnju kotlovnice je bitna stavka a izbor vrste goriva bitno utjeće na profit u fazi eksploatacije.

Za manje sisteme najisplativiji je plin kao pogonsko gorivo sa direktnim plamenikom bez potrebe za velikom investicijom za izgradnjom posebnog objekta za  kotlovnicu - naš sistem umanjuje investiciju za više od tri puta. Ključ u ruke.

 
 
FUNKCIONALNE SHEME I VENTILACIJA
 
 
 

Prolaznost zraka unutar sušare je zajamčena putem spiralnih reverzibilnih ventilatora, izvedena od nerđajućeg čelika i aluminija i dobiva se putem ložišta s leptirastim ispusnim vratima i pomoćnim motorom; mogu biti raspoređena u dvije grupe (na donjem zidu ili u nadgradnji), iznad vratiju ili na krovu.

Električni kontrolni ormari izvedeni su uz svu potrebnu toplinsku zaštitu prema sigurnosnosnim propisima za pogon motorizacije postrojenja i omogućava potpuno automatski pregled ciklusa sušenja. Faze sušenja su sljedeće: 1. Predgrijavanje, 2. Centralno grijanje, 3. Sušenje drva, 4. Klimatizacija, 5. Hlađenje.

Na temelju svog dragocjenog dugogodišnjeg iskustva (instalirano vise od 5000 sušara u svijetu) u području prodaje sušara i pomnog praćenja promjena i zahtjeve tržišta drva koje, osim sve djelotvornijih strojeva za obradu drva, iziskuje i sve sigurnije procese obrade drva usuglašene s najstrožim sanitarnim propisima.

U skladu s novim odlukama za sterilizacije paleta, isporučuje se uredjaj za fitosanitetsku obradu ambalaže sukladno novoj direktivi ISPM 15 FAO. Standard ISPM 15 predviđa da se materijali za ambalažu od sirovog drveta obradjuju termički u dubini ne manje od 30 minuta na 56oC pod nadzorom 4 sonde za kontrolu temperature. SECAL S.r.l. isporučuje i uređaje za samu sterilizaciju paleta i složene uređaje za sterilizaciju i sušenje, kao i dovodni sistemi, tradicionalni ili na plin sistem sa uštedom u energiji više od 70%.

 
 
 

  
 Procesni softwer - on line kontrola rada i otkrivanje nepravilnosti u radu, prihvačanje novog softwera on line
 
 
U svakom trenu možete pratiti preko smartphone kompletan proces sušenja i odmah promjeniti ono što vam odgovara.

 
 REFERENCE :
FINWEST ( Čabar Hr ) - 5 sušara
LOKVE  ( Lokve Hr ) - 8 sušara
POŽGAJ ( Vž - Veliki Bukovec Hr ) - 12 sušara
 
 
 
 

 

►  Strojevi za drvo  - Tuesday, July 21, 2009
  |   Print   |   Home

Design & Hosting: Poslovni forum  


Produkta d.o.o.